"To be Frank" Frank Van Driel 

Frank van Driel (Leiden, 1966) internationaal bekend om zijn gebruik van ‘Dutch Light’ bij stillevens, portretten en klassieke naakten, introduceert met zijn expositie ’to be frank’ een nieuw genre. Dit genre is ontstaan uit de series gecreëerd tijdens zijn ‘artist in residence’-periode (Italië 2018), waarbij hij de naakten en stillevens op subtiele wijze voor het eerst samenbrengt en gebruikmaakt van ‘straight photography’.

Geïnspireerd door de 17e-eeuwse Vlaamsche en Hollandse meesters creëert Frank van Driel fotokunst waarbij verleden, heden en toekomst met elkaar zijn verweven. Met zijn expositie ‘to be frank’ toont van Driel waar hij voor staat: 'If you always do what you've always done, you'll always get what you've always got’ (Henri Ford). Van Driel maakt gebruik van storytelling, waardoor je als toeschouwer inzicht krijgt in zijn belevingswereld.

Het autonome werk van Frank van Driel is gepresenteerd in musea - zowel in Nederland als in het buitenland op kunstbeurzen zoals KunstRAI, PAN Amsterdam, Rotterdam Contemporary en TEFAF Maastricht. Zijn werk is internationaal bekroond en maakt deel uit van privé- en bedrijfscollecties. Alle werken zijn individueel gesigneerd en genummerd en altijd voorzien van certificaat van authenticiteit.