Voorgaande exposities

 

 

Hans Withoos!

 

 

Beste Think Jazzy Gasten, Cultuurliefhebbers en Levensgenieters!

Flehite Museum Amersfoort

Degenen die Think Jazzy Gallery al even volgen hebben alvast gehoord van Hans Withoos!
Met enige fierheid mag ik zeggen dat dit toch één van onze best lopende exposities was en dat niet alleen maar ook dat zijn marktwaarde intussen met 10 tot 15% gestegen is!

Voor degenen die hem nog niet kennen, hierbij een klein beetje uitleg over zijn fotografische werken en de Expositie: Withoos Meets Withoos II

In 2018 bracht ik Hans Withoos voor het eerst naar Think Jazzy Gallery. In deze nieuwe spraakmakende expo kwamen 2 werelden uitzonderlijk samen: fotografie en schilderkunst. De familie Withoos was van oudsher een schildersfamilie. Onze artiest Hans Withoos - "de nieuwe generatie" - is fotograaf... De achtergond van zijn stillevens en magische taferelen wordt gevormd door schilderijen van zijn voorvaders. In deze expo werd oud en nieuw samen prachtig in beeld gebracht.

In 2021 is hij terug met een prachtige nieuwe tentoonstelling en nog zoveel meer!

Hans krijgt ook een solotentoonstelling in museum Flehite te Amersfoort.

Dit op 12/12/21 met als naam Ander Licht op Withoos “Drie generaties Withoos”

Nieuw boek

Tevens komt er een volledig nieuw boek uit en Hans zal bij Think Jazzy een signeersessie houden op zondag 19/12/21 van 14:00 tot 18:00. 

 

 

 

Roel van Daal

De straatbeelden van Roel van Daal kennen hun eigen verhaal, een meesterlijk schilderkunstig verhaal. Hij is een schilder die over het vermogen beschikt om het gewone tot iets waarlijk ongewoon te sublimeren. De kunst van Roel van Daal tilt ons boven de werkelijkheid uit. Het zijn beelden van het zijn, van het tijdloze zowel als het vergankelijke.     

 Wat op straat zelden gebeurt, namelijk de volle aandacht op onopvallende muren, gevels en etalages, wordt hier bij de kijker wel in gang gezet. De aandacht wordt meteen getrokken, onze nieuwsgierigheid gewekt naar die andere wereld. Stil, gewijd, sereen, reflectief, vol aandacht en meditatief. Hij toont ons de zeggingskracht van neutrale, verstilde straatbeelden. We worden in deze statische wereld van muren, ramen, licht, schaduw, weerspiegelingen, warm en koud gezogen. Ze overstijgen het gewone, het herkenbare en het alledaagse.

Kunst, zo laat Roel zien, is een leugen die de waarheid onthult