Exhibition Rhapsody in Color

 

Thomas Gallery Presenteert Leen Somers & Pim de Jong

Hun tentoongestelde werken zijn een rapsodie in kleur die qua contrasterende elementen

een eenheid vormen. Kleur, Muziek, Beweging en Emotie a Rhapsody

 

Leen Somers volgde verschillende opleidingen in België en Nederland, waaronder decoratief tekenen, kunstgeschiedenis, grafiek en beeldhouwen.

Ze exposeerde o.a. in België, Nederland en Frankrijk.

In tegenstelling tot haar schilderijen zijn haar tekeningen dynamisch en vol beweging. Door haar arcering kleur op kleur aan te brengen bereikt ze een intensiteit, een warmte en een diepte die kan evenaren met olie en acryl.

 

Ze werkt steeds vanuit haar gevoel en laat zich inspireren door de ontelbare briljante kleuren van de Algarve en de Côte d’Azur.

Ze is een zeer diverse artieste die steeds blijft experimenteren met technieken , kleuren  en vormen.

Pim schildert in een tempo dat wordt gedreven door de invloeden van Jazz. Soms staat de basis er in twee of drie "takes" op. Krachtig en verrassend. "Ik zoek bewust de drive, de groove en de funk in mijn kleurgebruik", zegt pim. Creatie is de vrijheid en schilderen is voor hem de uitdaging.

Zuid Frankrijk, waar Pim al 30 jaar woont, heeft voor hem een scala aan creatieve mogelijkheden en potentieel geopend. "Het ruikt zelfs heerlijker in Frankrijk". Het werk van Pim de Jongh ontwapent meteen. Zijn schilderijen zijn vindingrijk en aanstekelijk.

 

Graaf van Egmontstraat 41- 2000 Antwerpen . Thomas Gallery Art point Hotel FranQ: www.hotelfranq.com