Expositieseizoen zomer ‘23: ‘Motion comes from emotion’

En de unieke Pride Exposite Sout-titres de Fleurs

Thomas Gallery pakt deze zomer groots uit. Drie kunstenaars bundelen hun visie op beweging en emotie onder het kunstproject ‘Motion comes from emotion’. Op zoek naar de diversiteit van emotie verhalen deze exposities over wat ons verbindt. En dat niet alleen dit ook nog eens in een volledig nieuw pand, op een nieuwe locatie en totaal gerenoveerd en up in running waar dan ook de 2 expos’s al als eerste gaan inhuizen.

Thomas Gallery en de kunstenaars steunen LGBTQIA+ 

De keuze om dit jaar de LGBTQIA+ gemeenschap tijdens de Antwerp Pride te steunen met een gift aan het Roze Huis (HRH) was voor het collectief een voor de hand liggende keuze. Zowel de kunstenaars Nicha en Filip als Thomas zijn sterk betrokken bij de visie van de organisatie die al bijna 30 jaar de belangen van de regenbooggemeenschap in Antwerpen behartigt. Tien procent van de opbrengst van het ‘Sous-titres de fleurs’ gaat dan ook naar de drie werkingen van HRH: ‘ANNO’, de ontmoetingsmomenten voor LGBTQIA+ personen met een diverse culturele achtergrond, de buddywerking voor en door transpersonen ‘T-Buddy’ en ‘Vinden en (Ver)binden’, de buddywerking voor LGBTQIA+ personen met een migratieachtergrond. Ook zij die geen groot werk aankopen kunnen hun steentje bijdragen. De werken van ‘Sous-titres de fleurs’ en de ‘making of’ worden verzameld in een exclusieve verjaardagskalender met een gelimiteerde oplage van 100 stuks. De opbrengst gaat volledig naar de Pride-organisatie.

Tijdens de pride (9/08 tot 13/08) 

open van 13:00 tot 19:00 

"Gati" by Nicha Rodboon Photography exhibition

Nicha Roodboon ook gekend als danser bij het Ballet van Vlaanderen / OBV heeft naast haar carrière als danser ook een carieere als fotografe, na enkele jaren experimenteren, vergaren van kennis en techniek is ze naast haar commercieel werk ook begonnen aan kunst fortografie.

De expositie Gati is een verzamelwerk van werk dat dateerd van 2017 tot nu, de naam Gati is een woord uit het zandschrift een woord met vele meningen waaronder, gaan, bewegen en de snelheid van het bewegend doel van talrijke zielen in het leven. 

Haar fotografie is de vertaling van beweging en de taal van het musculair beeld!

In 1 sluiting van haar cameralens of een oogwenk van ons legt ze dit allen vast en doet je mijmeren van je eigen beeld en begrip van perceptie.

De expositie is verlengt en verplaatst naar het nieuwe pand op de 

Oude Koornamrkt 56